Rólunk Írták

The Word Of Fine Wine! (2022)

A Royal Tokaji Borászattal és Joanna Simon a The Word Of Fine Wine újságírójával dolgoztunk együtt étlapunk egyik főfogásánál. Két igazán zseniális „nyersanyagot” jelenítettünk meg egy tányéron, a mangalica csontos karajt és a Royal Tokaji 2015-ös Aszúját. A Tokaji Aszút a savasság intenzitása különbözteti meg más édes boroktól, míg a mangalica húsa és zsírja zamatosabb, krémesebb, omega-3-ban és  aminosavakban gazdagabb a többi sertésfajtához képest. Konyhánk a két nagy múlttal rendelkező alapanyag ízélményeit, kreativitásával összhangba hozva alkotta meg a főételeink egyik nagy kedvencét:

Csontos Mangalica karaj – tavaszi tekercs- petrezselyem gyökér – körtés alma concassé – aszús jus

A cikk az alábbi linkre kattintva olvasható:

At the table: Mangalica tomahawk with Aszú jus – World Of Fine Wine

 

 

 

Hello Hungary!(2022)

A Hello Hungary interaktív, gasztroturiszikai kalauz látogatott el hozzánk, hogy megismerje gasztronómiánkat és a Tokaj-hegyaljai borvidéket. Országos interaktív térképükön, a számos megállóhelyek mellett már a LaBor Bistro is megtalálható. Az oldalukon a fesztiváloktól a kulturális és gasztronómiai programokon át, a kirándulástippekig mindent begyűjthetsz és az adott helyen eltöltött idődet tartalmassá és aktívvá teheted.

Cikkünket az alábbi linkre kattintva olvashatjátok el:

LaBor Bistro – Gasztronómia – Hello Hungary

 

 

 

Dining City a LaBorban! (2022.10.06-16.)

Az októberi étteremhét ismét nagy kihívás volt számunkra. Az egyébként is nyüzsgő tokaji őszi életbe szorítottunk helyet az étteremhétnek, ahol az ételpunk mellett előre meghatározott több fogásos menüsorból választhatnak a hozzánk betérők. Vendégeinket ismételten egy gasztronómiai utazásra invitáltuk meg és a  pozitív véleményeiteknek hála éttermünk a 2022-es októberi étteremhéten, a 6900 ft-os kategóriában országos harmadik helyezést érte el. Csapatunk nevében ezúton köszönjük az értékeléseket.

Na de mi is ez a Dining City??

A DiningCity.hu nemzetközi-magyar étteremkereső és online asztalfoglalási weboldal. Programajánló, leírások, képek és friss étlapok segítenek abban, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb éttermet.
Márciusban és októberben pedig vár rád az Étterem Hét gasztro-esemény, ahol egyedi áron fogyaszthatsz 3 fogásos menüket az ország TOP éttermeiben 1 héten át!
Weboldal és asztalfoglalás az étteremhétre:
A BOON írása az étteremhétről:

Tokajfine: La Borban az igazság, meg a finomság – Cardinalis szerint… (2021)

Z. Pintye Zsolt  „elektromos” újságíró írása bisztrónkról.

A cikkért katt a linkre:

Tokajfine: La Borban az igazság, meg a finomság – Cardinalis szerint… (blog.hu)

 

 

 

(2020)

INDULJ EL TOKAJ! 

„Mielőtt elbúcsúznánk Tokajtól, látogassuk meg a belvárosban található Labor Bistro éttermet…”

Bemutató írás Tokaj-Hegyaljáról és a LaBorról. Olvasd tovább a cikket itt:

Hype&Hyper (hypeandhyper.com)

 

 

 

 

„Tokaj városa számtalan programlehetőséget kínál az ide látogatóknak. Az itt eltöltött napjaink alatt érdemes időt szakítanunk egy kellemes sétára a Tisza parton és körbejárni Tokaj utcáit. Megcsodálni a hangulatos Fő teret, benézni a Jézus szíve templomba és ellátogatni a Tokaj Múzeumba. Ha pedig mindeközben megéheznénk, a múzeumtól pár méternyire található a LaBor Bistro, ahol remek borokat, hűsítő italokat és különleges ételeket kóstolhatunk. Akár az igényes belső helyiségben, akár a terasz részen foglalunk helyet, biztosan jó íz élményekkel távozunk majd…”

Az oldal fő célja az, hogy bemutassa a környék páratlan sokszínűségét a kulturális eseményektől kezdve az egyedülálló természeti kincsekig. Ez az oldal neked szól, ha nem tudod, hogy merre indulj, mit csinálj, hol egyél és hol igyál Tokaj-Hegyalján. Katt a linkre és kalandra fel!

Egy vidéki étterem, ami a fővárosban is megállná a helyét – Tokaj Gasztro blog (tokajgastro.hu)

 

 

Gasztrolabor Hegyalján!(2019)

Óriási fejlődésen ment át a magyar, és ezen belül a tokaji bor az utóbbi évtizedekben – ez már közhely. Ahogy lassan az is az, hogy ezt csak nagy spéttel követte a gasztronómia – viszont ha már követte, lassan túl is szárnyalja. Tény ugyanakkor, hogy ez a szárnyalás csak az utóbbi egy-két évben lépett ki Budapest határain túlra, és ha már kilépett, éppen a borvidékeket vette célba leginkább – és ez sem véletlen…

A linkre kattintva olvasd tovább Tompa Imre a BORIGO újságírója cikkét.

BORIGO – Középpontban a bor – Online bormagazin

 

 

 

Nektárt csepegtettél…

Avagy quo vadis Hegyalja?(2019)

„Ültem a tokaji LaBor bisztró egyik asztalánál…”-Ercsey Dániel borszakíró írása.

Kattints a linkre és olvasd tovább:

Pécsi Borozó (pecsiborozo.hu)

 

 

 

Nyaralóhajózás Tokajban!

Aktív turizmus Tokajban:

A nemzetközi trendekhez hasonlóan Magyarország turizmusában is megfigyelhető a természetjáró, aktív utazások iránti növekvő igény, ami elsődlegesen a folyamatosan változó fogyasztói magatartásnak köszönhető. Az aktív turizmusnak hazánkban jellemzően a belföldi vendégek hódolnak, néhány termék esetében azonban meghatározó a külföldi vendégek aránya. Az utazók manapság a passzív pihenés helyett egyre inkább keresik az autentikus élményeket, s ezt többek között olyan természeti értékekkel rendelkező területeken találják meg, amelyek alkalmasak outdoor aktivitásokra, kalandsportokra.

Az aktív turizmus esetében a turista utazásának motivációja valamilyen fizikai aktivitást igénylő szabadidős vagy sporttevékenység gyakorlása – ide tartozik a természetjárás, a kerékpáros, vízi, vitorlás, lovas, kaland- és extrém turizmus, a golf-, horgász-, vadász-, futó-, sí- és ökoturizmus.

Vízi vagy szárazföldi kalandozásaink előtt, közben vagy után kiváló megállóhely lehetünk az idelátogató turisták számára:

LaBor Bistro – Tokaj (holidayboathungary.com)

 

 

 

Dorozsmai Endre kulináris kalandozásainak krónikája! (2018)

A cikkért katt a linkre:

Dorozsmai Endre kulináris kalandozásainak krónikája: A(z) LABor kifejezés keresési találatai

 

 

 

Tokaj Today !(2018)

A cikkért kattints a linkre:

NEW RESTAURANT OPENS IN TOKAJ TOWN (tokajtoday.com)