Az év első borvacsoráján Mede Ádám séffel és Várkoly Ádám borásszal invitálunk meg Titeket egy különleges gasztronómiai utazásra, február 10-én 18:30-tól. .
A férőhelyek száma limitált, asztalfoglalásaitokat mihamarabb jelezzétek felénk.
+36 70 883 8888
Ádám egy vérbeli borsodi javából, ha esetleg nem tudtátok volna . 2020-2021-ben egymás után kétszer is elnyerte az év ifiju séftehetsége díjat, jelenleg az ország egyik legnívósabb budapesti vendéglátóegység a Laurel étterem konyhafőnöke.
Készítettünk vele egy rövid kis interjút, hogy megtudjuk milyen ételeket készít el majd nektek a LaBor konyhájában:
“Tokaj a szívem csücske, rengeteget járok le főleg nyáron. A szezonnak megfelelő menüvel készülök, amiben helyi vadhúsok, gombák és téli káposztafélék találhatóak. ”
Ádám Menüsora:
-Zeller, Tökmag, Körte
-Lazacpisztráng, Mango ponzu, Torma
-Szarvasgerinc, Chimichurri, Pecorino sardo
-Gyöngytyúk leves
-Vadas nyúl, Burgonya gombóc, Fekete káposzta
-Rum baba, Miso Vanília
A hatfogásos menüt borsor is kíséri az Árpád-hegy Pincészettől. Várkoly Ádám főborász és szintén borsodi sorstárs családi borászata 2000-ben alakult Tokajtól 20 km-re Szerencsen.
Őshonos tokaji fajtákat termelnek, a legnagyobb hangsúlyt a furmint fajtára fektetik, de foglalkoznak hárslevelűvel, sárga muskotállyal, kövérszőlővel, kabarral és zétával is.
A pincészet az Árpád-hegyen található, aminek történelme az 1800-as évek végére nyúlik vissza. Jelenleg 13 hektár terület tartozik hozzá Tokaj-Hegyalján. Ádám folyamatosan képzi magát, tanult és dolgozott Új-Zélandon is és nyomon követi a borászati trendeket. 2017-ben megkapta a Gál Tibor emlékdíjat, amelyet az Év Bortermelői és Borászok Borászai által javasolt, a nagyközönség által megválasztott tehetséges, fiatal borásznak adnak minden évben.
Tőle is megkérdeztük, hogy milyen borokkal készül az eseményre ? és kiderült, hogy egészen merész kísérőket kóstolhatunk majd!
“Február a furmintról szól, én is erre helyezem a hangsúlyt, mivel ez tudja legjobban visszaadni a tokaji terroirt.”
A vacsoraest ára 28.000.-/fő amely tartalmazza a borsort, korlátlan kávé és szódavíz fogyasztást.
Bor nélkül 24.000 .-
Kérd csomagban szállással együtt és ajándékba kapsz tőlünk egy borkóstolóval egybekötött pincelátogatást a Basilicus Pincészetben.
Deluxe Franciaágyas Szoba 50.000 .-/fő
Standard különágyas szoba 46.000.-/fő
Az éttermi fogyasztáson felül 10% szervízdíjat számolunk fel.