Feltörekvő gasztro arcok a LaBorban❗️ Az év első borvacsorája Mede Ádám séffel és Várkoly Ádám borásszal❗️

Az év első borvacsoráján Mede Ádám séffel és Várkoly Ádám borásszal invitálunk meg Titeket egy különleges gasztronómiai utazásra, február 10-én 18:30-tól. . ?
A férőhelyek száma limitált, asztalfoglalásaitokat mihamarabb jelezzétek felénk.

+36 70 883 8888

Ádám egy vérbeli borsodi javából, ha esetleg nem tudtátok volna . 2020-2021-ben egymás után kétszer is elnyerte az év ifiju séftehetsége díjat, jelenleg az ország egyik legnívósabb budapesti vendéglátóegység a Laurel étterem konyhafőnöke.

Készítettünk vele egy rövid kis interjút, hogy megtudjuk milyen ételeket készít el majd nektek a LaBor konyhájában:

“Tokaj a szívem csücske, rengeteget járok le főleg nyáron. A szezonnak megfelelő menüvel készülök, amiben helyi vadhúsok, gombák és téli káposztafélék találhatóak. ”

Ádám Menüsora:

-Zeller, Tökmag, Körte

-Lazacpisztráng, Mango ponzu, Torma

-Szarvasgerinc, Chimichurri, Pecorino sardo

-Gyöngytyúk leves

-Vadas nyúl, Burgonya gombóc, Fekete káposzta

-Rum baba, Miso Vanília

A hatfogásos menüt borsor is kíséri az Árpád-hegy Pincészettől. Várkoly Ádám főborász és szintén borsodi sorstárs családi borászata 2000-ben alakult Tokajtól 20 km-re Szerencsen.

Őshonos tokaji fajtákat termelnek, a legnagyobb hangsúlyt a furmint fajtára fektetik, de foglalkoznak hárslevelűvel, sárga muskotállyal, kövérszőlővel, kabarral és zétával is.
A pincészet az Árpád-hegyen található, aminek történelme az 1800-as évek végére nyúlik vissza. Jelenleg 13 hektár terület tartozik hozzá Tokaj-Hegyalján. Ádám folyamatosan képzi magát, tanult és dolgozott Új-Zélandon is és nyomon követi a borászati trendeket. 2017-ben megkapta a Gál Tibor emlékdíjat, amelyet az Év Bortermelői és Borászok Borászai által javasolt, a nagyközönség által megválasztott tehetséges, fiatal borásznak adnak minden évben.

Tőle is megkérdeztük, hogy milyen borokkal készül az eseményre ? és kiderült, hogy egészen merész kísérőket kóstolhatunk majd!

“Február a furmintról szól, én is erre helyezem a hangsúlyt, mivel ez tudja legjobban visszaadni a tokaji terroirt.”

A vacsoraest ára 28.000.-/fő amely tartalmazza a borsort, korlátlan kávé és szódavíz fogyasztást.
Bor nélkül 24.000 .-

Kérd csomagban szállással együtt és ajándékba kapsz tőlünk egy borkóstolóval egybekötött pincelátogatást a Basilicus Pincészetben.

Deluxe Franciaágyas Szoba 50.000 .-/fő

Standard különágyas szoba 46.000.-/fő

Az éttermi fogyasztáson felül 10% szervízdíjat számolunk fel.